Waarom is drop zwart?
Omdat het sap van de zoethoutwortel een zwarte kleur heeft. Van dit sap wordt de blokdrop gemaakt, en dat is het basisingrediënt van drop. Daarnaast wordt er tegenwoordig bij de productie van drop vaak nog koolstof (Carbo Medicinalis Vegetabilis) toegevoegd om de kleur te versterken. Deze zwarte kleurstof is ook bekend als E153.
Waarom bevat drop dan ook koolstof?
Omdat er tegenwoordig vaak ook andere ingrediënten in de drop zitten naast de blokdrop, die wel een ander kleurtje hebben. Denk aan zetmeel en verdikkingsmiddelen, suiker, smaakstoffen en meer. Als je alles gaat mengen en de helft van de ingrediënten heeft een andere kleur, dan wordt het mengsel natuurlijk niet meer pikzwart. Daar komt de koolstof om de hoek kijken, een klein beetje E153 geeft de drop zijn diepzwarte kleur weer terug. Dat ziet er voor het oog toch een stuk mooier uit!
Drop uit ons assortiment van pure blokdrop
Natuurlijk hebben wij ook drop die puur natuur is - blokdrop met geen enkel ander ingrediënt. Daar kun je dus zien wat de zwarte kleur is van drop die niet bewerkt is. De drop wordt alleen gedroogd tussen laurierbladeren, wat het snoepje de kenmerkende smaak van laurier drop meegeeft. Natuurlijk zijn er ook dropjes waar wel andere ingrediënten in zitten, maar dit zulke kleine hoeveelheden betreft dat het geen invloed heeft op de kleur.
Deze soorten drop moet je hebben als je hier naar op zoek bent:
- Frantumata van Sirea
- Tronchetto van Sirea
- Tosca van Sirea
- Italiaanse Laurierdrop van Meenk
- Pure drop met Cachou van Meenk
- Cachou Naturel van Sirea
- Cachou Menthol van Sirea
- Cachou Anijs van Sirea
Als je meer wilt weten over deze dropmerken achter die producten kun je dit blog lezen. We hopen dat je nu een beter beeld hebt waarom drop zwart is!